• Hem
  • Nyheter
  • WIJO i Bjästa pressar i en Durma kantpress

WIJO i Bjästa pressar i en Durma kantpress

Sedan en tid tillbaka använder Wijo en DURMA kantpress i sin dagliga gärning ....... Wijo Durma kantpress 0621Wijo tillverkar och levererar takavvattningssystem med lång hållbarhet och ställbara krokar som underlättar montaget för alla hustak.
Företaget startade 1994 utanför Örnsköldsvik. Man har från början haft fokus på kundanpassning och de var först på marknaden med den ställbara kroken för hängrännor.

Wijo har sin produktionsenhet placerad i Bjästa utanför Örnsköldsvik. Mycket av deras tillverkning idag sker via robotar, vilket enligt Kristian Stenfelt, säljchef på Wijo, är vad som gör dem så effektiva.
– Vi är en smidig organisation med automatiserad och effektiv produktion. Tack vare robotarna får vi en kontinuitet i produktionen vilket ger resultat av hög kvalitet. Vi köper plåten av SSAB som vi i sin tur gör rännor, rör och avvattningstillbehör av, berättar Kristian.
Man har idag en del produktion i mindre serier och specialbitar utlagd på underleverantörer som man planerar att ta hem. Därför har man nu investerat i en ny Durma kantpress från Kramtec och Intercut. Det är en Durma AD-R 2060 med 2m längd och presskraft 60 ton. Den är utrustad med Durmas nya grafiska styrning DT-10 med pekskärm och kan programmeras enkelt genom att man ritar upp produkten direkt på skärmen. Man kan också skapa program genom att skriva in längder och vinklar i en tabell. Eftersom masknen är så lättprogrammerad passar den perfekt för tillverkning av enstycks och småserieproduktion.

Vill du veta mer om Durma´s kantpressar klicka här